Okej, det kan kännas rätt taggat med att skriva ett tipsinlägg om julkort redan i augusti – men you know; time flies… Snart är det skolstart, hösttermin, regnkläder, influensa, höstlov, svamp och julafton. JULAFTON?!

Jepp, så mitt första tips är helt enkelt: 

1. Var ute i god tid!

Tänk inte att du ska hinna plåta julkort i december. Absolut inte. Sikta på oktober, eller kanske november. Sen ska julkorten redigeras, beställas och postas innan 16:e december. Ungefär samtidigt som alla andra julförberedelser ska göras. Då kommer du vara väldigt glad att åtminstone julkorten är klara!

2. Välj kläder

Det är lika bra att börja fundera direkt på var kidsen ska ha på sig på julkorten. Tomtekläder? Stickat, men toppluva och halsduk? Finkläder med någon röd accessoar? Inventera garderoben och se över vad du har hemma och vad du behöver komplettera med. Snart börjar julkläder och finkläder säljas på loppisar, så skynda fynda.

3. Håll koll på vädret

Håll koll på vädret  Önskar du julkort på barnen i snön? Ofta snöar det en skvätt i november (i alla fall i Mellansverige och uppåt), så har du redan nu planerat outfit och rekvisita så har du halva inne när snön kommer! 

4. Peppa kidsen!

Redan när du bestämt att du ska plåta fina julkort på barnen, så börja prata om det. Berätta vart ni ska fota, vad ni ska göra, vad du kommer göra, att pappa kommer göra roliga grimaser bakom ryggen på dig, och hur glada mormor och morfar kommer bli för julkorten.

5. Muta järnet

Okej, it’s showtime! På med bästa humöret, tonvis av tålamod och mutor deluxe. Muta på kläderna med en godisbit i taget, locka med en festis när ni är klara och avsluta kalaset genomsvettig där du inser att du lovat att barnen ska få öppna alla julklappar DIREKT, bara de ser glada ut och inte slåss, om så bara en enda sekund… 

 

eller är det bara hos Johansens det blir såhär…?